Σήτες

Σήτες

Η ανάγκη ύπαρξης συστημάτων που θα εμποδίσουν αποτελεσματικά την είσοδο εντόμων στον χώρο μας είναι εμφανής ειδικά κατά τους θερινούς μήνες στην Ελλάδα.

Έτσι, θα πρέπει να προμηθευόμαστε αντικωνωπικά συστήματα που είναι αποτελεσματικά, ανθεκτικά και παράλληλα εφαρμόζουν άψογα, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές σιτών, τόσο σε είδη όσο και σε χρώματα και διαστάσεις οι οποιες διαφέρουν ανάλογα με την χρηστικότητα τους. Ακολούθως παρουσιάζονται μερικές εξ’ αυτών για μια πρώτη εικόνα της ποικιλομορφίας τους.

Οι πλέον κλασικές σίτες είναι οι σταθερές. Είναι κατάλληλες για μικρά ανοίγματα, χωρίς πατζούρια η ρολά , όπως για παράδειγμα τα παράθυρα αποθήκης ή παταριών η ακόμα και του wc σε πολλές περιπτώσεις .

Τοποθετούνται με στηρίγματα μαγνήτη ή με πλαστικά στηρίγματα και το πανί τους μπορεί να είναι από αλουμίνιο ή fiberglass. Ιδανικό σύστημα για την κατασκευή σταθερών σιτών για παράθυρα, όπου η εξωτερική πρόσβαση δεν είναι απαραίτητη.

Κατασκευάζεται από ειδικό κράμα αλουμινίου, ενώ η σύνδεση των προφίλ γίνεται με πλαστικές γωνίες και ταυ από πολυαμίδιο σε μεγαλύτερα ανοίγματα. Τα προφίλ μπορούν να κοπούν είτε ορθογώνια (90°), οπότε οι γωνίες σύνδεσης είναι εμφανείς, είτε φάλτσο (45°), οπότε οι γωνίες σύνδεσης είναι αόρατες.

Υπαρχει η δυνατότητα βαφής του σε ποικιλία χρωμάτων RAL, RAL MAT , ειδικά, απομίμησης ξύλου. Δέχεται πανί σίτας από άκαυστο υαλόνημα ή εναλλακτικά πανί σίτας αλουμινίου για εξαιρετική αντοχή στην ανεμοπίεση.

Εύκολη τοποθέτηση επιτυγχάνεται με πλαστικά στηρίγματα τα οποία κουμπώνουν στα προφίλ και βιδώνονται στον τοίχο.

Εκτός από χειροκίνητες υπάρχουν και ηλεκτροκίνητες σίτες κάθετης κίνησης, με ενσύρματους ή ασύρματους αυτοματισμούς. Είναι ανθεκτικές στον άνεμο, εύκολες στη χρήση και παρέχουν απρόσκοπτη ορατότητα.

Ανοιγόμενες σίτες
Άλλη κατηγορία αντικωνωπικών συστημάτων είναι οι ανοιγόμενες σίτες. Εξαιρετικά χρήσιμες για πόρτες που ανοίγουν προς τα μεσα, όπως οι κουζινόπορτες. Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδια μπορείτε να επιλέξετε πανί pet screen. Οι μεντεσέδες ρυθμίζονται και μπορείτε να τις αφαιρέσετε πολύ εύκολα ετσι ώστε να αποθηκευτούν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Eπάλληλες σίτες
Περνώντας στην κατηγορία των επάλληλων σιτών, πρέπει να αναφερθεί ότι είναι ιδανικές για χώρους περιορισμένους, καθώς τα προφίλ τους είναι λεπτά.
Στο κάτω μέρος, χρησιμοποιούνται ράουλα και το πανί τους μπορεί να είναι από αλουμίνιο ή fiberglass.
Τοποθετούνται τόσο σε παράθυρα όσο και πόρτες απλά πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για να κατασκευαστεί οδηγός που θα φιλοξενήσει το φύλλο της σίτας.
Οι σίτες μπορούν ακόμα να είναι είτε κάθετης είτε οριζόντιας κίνησης. Οι σίτες αυτές είναι κατάλληλες για όλα τα κουφώματα. Διαθέτουν ελατήριο επαναφοράς, λειτουργούν χειροκίνητα και επιπλέον δέχονται και φρένο επαναφοράς, οπότε είναι ασφαλείς για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Φυσικά, στις οριζόντιες υπάρχουν μονόφυλλα και δίφυλλα μοντέλα.

Πλισέ σίτες και σίτες πιέτα
Οι επόμενες κατηγορίες είναι οι πλισέ σίτες και οι σίτες πιέτα. Οι πλισέ σίτες χρειάζονται ελάχιστο χρόνο τοποθέτησης. Μπορεί να είναι μονόφυλλες, δίφυλλες ή αμφίπλευρες. Καθαρίζονται εύκολα και έχετε ελεύθερο πέρασμα. Οι σίτες πιέτα δεν έχουν μηχανισμό επαναφοράς αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στη φθορά από καθημερινή χρήση και υγρασία.

Μοντέλο σκίασης – πλισέ
Τέλος υπάρχει και μοντέλο το όποιο μας προσφέρει και σκίαση περά από αντικουνουπικη προστασία το μοντέλο σκίασης – πλισέ το όποιο εχει πλεονεκτήματα.
Προστασία αντικειμένων (έπιπλα, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα) εσωτερικού χώρου από την ηλιακή ακτινοβολία
Με τα υπάρχοντα πανιά σκίασης υπάρχει ορατότητα από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα
Δεν δημιουργεί πλήρη συσκότιση. Επιτρέπει τον ελεύθερο αερισμό της κατοικίας. Λειτουργεί σαν σκίαστρο. Δεν εγκλωβίζει τη θερμοκρασία εντός της οικίας. Επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα εντομοπροστασία και σκίαση με το μικρότερο οικονομικό κόστος

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν προμέτρηση στο χώρο σας